mart. 4, 2020
1018 Views
0 0

Sistem laser pentru prelucrarea sticlei si a metalului

Postat de

Alegerea sursei laser potrivita pentru o anumita lucrare depinde mai mult de grosimea materialului. De asemenea, trebuie sa iei in considerare factori precum, tipul materialului, viteza, finisajul si consumul de energie. In primul rand, masinile cu laser ofera cea mai inalta precizie si calitate a procesarii. Grosimea taierii nu depaseste un milimetru, in timp ce cusatura este perfect neteda si uniforma. Al doilea avantaj indubitabil este absenta completa a deseurilor – in procesul de tratare termica cu laser, materialul in exces este pur si simplu evaporat si indepartat de sistemul de evacuare al masinii. Al treilea plus al echipamentelor cu laser este viteza. In comparatie cu prelucrarea, taierea cu laser este de cateva ori mai rapida. Avantajele taierii sticla laser si taiere laser metal, este precizia si calitatea taierii, precum si capacitatea de a face fata unei cantitati mari de munca intr-o perioada de timp relativ scurta. In plus, datorita acestei tehnici, este posibila taierea unei mari varietati de materiale, incepand cu sticla si terminand cu metalul laminat.

Laser CNC pentru p gama larga de lucrari

Tehnologia laser CNC este aplicabila pentru procesarea unei game largi de materiale. Avantajul principal, este absenta contactului mecanic al sculei cu suprafata tratata. Prin urmare, chiar si materialele fragile si moi pot fi taiate cu laser CNC. Materialele taiate cu acest tip de laser, corespund cat mai mult posibil cu proiectul si se disting prin calitatea excelenta a marginilor. Iar imaginile gravate, prin claritate si nivel ridicat de detalii. Utilizarea laser CNC  permite automatizarea procesului de taiere si gravare cu laser; producerea unui numar mare de parti de acelasi tip, cu un grad ridicat de repetabilitate; reducerea impactului operatorului asupra rezultatului muncii si minimizarea cantitatii de resturi.

Taiere sticla laser – Avantaje

Taierea cu laser este un proces de separare termica. Fasciculul laser loveste suprafata materialului si il incalzeste atat de mult incat se topeste si se evapora complet. De fapt, procesul de taiere in sine incepe atunci cand fasciculul laser arde complet materialul la un moment dat. Sistemul de taiere sticla laser urmareste geometria selectata si separa materialul in timpul procesului de taiere. Masinile speciale de taiere sticla laser sunt masini cu laser utilizate pentru gravarea si taierea diferitelor materiale, precum sticla. Sistemul de procesare cu laser CNC, functioneaza cu software intuitiv care poate fi invatat in cel mai scurt timp posibil. Avantajele sistemului, includ tehnologia laser CO2 si laser cu fibre intr-un singur dispozitiv, o sursa laser unica pentru gravare de inalta calitate si durata lunga de viata a sistemului. Tehnologia laser CNC protejeaza componentele sistemului laser de praf, pentru a realiza o gravura de inalta calitate. De asemenea, statiile de lucru sunt interschimbabile.

Taiere laser metal pentru lucrari complexe

Taierea cu laser este posibila pentru diferite materiale. Viteza mare de taiere laser metal, ofera o mare precizie pieselor taiate. Avantajele prelucrarii cu laser sunt viteza mare si versatilitatea acestuia. Laserul taie cu usurinta orice metale, cu exceptia aluminiului si a aliajelor sale. Taierea cu laser se face perfect, fara deviatii si iti permite sa efectuezi chiar si taieri foarte complexe. Folosind sistemul de taiere laser metal nu vei da gres niciodata, iar foaia de tabla nu se deformeaza.

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *