oct. 29, 2023
194 Views
0 0

VIAȚA ÎN ABSURDISTAN – AMENZI COLOSALE PENTRU ROVINIETA EXPIRATA

Postat de

rovinieta online

Dacă România s-a priceput vreodată la ceva, cu siguranță este vorba despre obiceiul de a amenda cetățenii.

Pentru ce? Pentru orice!!!

După ce a impozitat – pardon, pedepsit – oamenii pentru muncă, în proporție de 42..8% din salariul brut, s-a dezvoltat de-a lungul anilor obiceiul de a amenda oamenii, dar nu ca într-o țară civilizată, unde oamenilor li se oferă opțiuni sau clemență. De 30 de ani toată lumea sare cu chitanța la buzunarul cetățeanului, nevrând să rateze ocazia de a umple bugetul de stat. Banii sunt necesari pentru plata pensiilor speciale și a salariilor de mii de euro ale bugetarilor de lux.
Cel mai bun exemplu sunt amenzile pentru parcările ilegale din București, unde primarul nu s-a obosit să creeze locuri de parcare în ultimii 30 de ani. Același lucru este valabil și pentru amenzile absurde pentru neplata unei roviniete într-o țară fără autostrăzi sau drumuri, iar drumurile sunt prost întreținute. Drumurile sunt pline de gropi și de boscheți, pivoții și telescoapele trebuie înlocuite din mers.

Mai mult, am observat că Legea privind taxa de drum – rovinieta a fost modificată recent și anume, Legea nr. 241 din 20 iulie 2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 736 din 21 iulie 2022 și Anexa 2 la Regulamentul Guvernului nr. 15 din 2002 privind aplicarea modificărilor la tarifele de utilizare și la tarifele de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Această Anexă evidențiază sancțiunile pentru lipsa rovinietelor pentru toate categoriile de vehicule, de la autoturisme, autobuze și camioane.

Cum credeți că s-au schimbat amenzile? Au crescut? Au fost reduse??

Evident că amenzile au crescut, destul de mult încă, iar România își păstrează titlul de „Absurdistan”, un stat absurd în care nu există drumuri, nu există autostrăzi, dar există amenzi colosale pentru lipsa unei taxe care ar trebui să aducă altfel în prim plan crearea de drumuri și autostrăzi, alături de întreținerea rețelei rutiere actuale.

Iată noile cuantumuri ale amenzilor pentru neplata unei taxe de drum – roviniete:

A) AUTOVEHICULE – amenda minimă este de 275 lei, iar cea maximă de 550 lei

TRANSPORT DE MARFĂ
B) VEHICULE CU MMA SUB 3..5T – amenda minimă este de 950 RON, amenda maximă este de 1900 RON
C) VEHICULE CU MMA SUB 7..5T – amenda minimă este de 1150 RON, amenda maximă este de 3100 RON
D) VEHICULE CU MMA SUB 12T – amenda minimă este de 2750 RON, amenda maximă este de 5500 RON
E) VEHICULE CU MMA DE MINIM 12T, MAXIMUM 3 AXE – amenda minimă este de 3550 RON, amenda maximă este de 7100 RON
F) VEHICULE CU MINIM 12T MMA, MINIM 4 AXE – amenda minimă este de 5950 RON, maximă este de 11900 RON

CUM POT EVITA TRANSPORTATORII ACESTE AMENZI?

Transportatorii care dețin camioane nu obișnuiesc să plece la drum fără rovinieta, deoarece nu intenționează să contribuie la bugetul de stat cu astfel de sume, dar se poate întâmpla ca un camion să plece din autobazași să uite efectiv să cumpere rovinieta online. Poate că și șoferul a uitat de ea, și este suficient să primească „plăcerea” din plic, iar după cum am văzut mai sus, suma poate ajunge la 11900 RON.

Rovinieta online parc auto

Singura soluție pentru a evita amenzile uriașe care ajung până la 11.900 de lei este achiziționarea rovinietelor prin intermediul unui soft care avertizează utilizatorii în cazul în care rovinietele sunt expirate. Puteți achiziționa rovinietele prin intermediul platformei rovinieta.online. Aceasta oferă o serie de beneficii pentru transportatori, pe lângă notificarea rovinietelor expirate.

Portal pentru achiziționarea și gestionarea vinietelor în cadrul flotei dumneavoastră

Puteți emite mai multe roviniete simultan prin intermediul rovinieta.online si, cel mai important, managerul de transport poate face acest lucru prin intermediul comenzii pe baza unui tabel de comandă.

Managerii de transport pot externaliza complet achiziția de roviniete, de această operațiune se pot ocupa angajații portalului fără nicio problemă iar în cazul în care apar amenzi la sediul firmei și este exclusiv vina lor, rovinieta.online își asumă întreaga responsabilitate. Așadar cea mai bună protecție împotriva acestor amenzi este achiziția rovinietelor prin intermediul unui portal care îți permite să ții toate facturile si rovinietele într-un singur loc și să știi astfel care camioane au rovinietă și care nu.

Mai trebuie menționat faptul că serviciile oferite de rovinieta.online sunt absolut GRATUITE. Nu se percep comisioane sau taxe suplimentare pentru absolut nicio funcție, nici măcar pentru cea de externalizare a achiziției de roviniete pentru întreg parcul auto. 

Categorii:
Afaceri · Auto-Moto · Internet · Tehnologie
kontento.ro

Comments are closed.