oct. 14, 2018
1601 Views
0 0

4 probleme frecvente cu care se confrunta persoanele care petrec mult timp la birou

Postat de

In ziua de astazi, activitatea de birou este parte predominanta a muncii noastre zilnice, mai ales daca ne mandrim cu cele mai inalte scoli absolvite. Din punct de vedere medical, activitatea de birou aduce, pe langa avantajul de a fi scutit de chinul muncii fizice, o serie de dezavantaje. In timp, acestea constituie probleme si chiar o amenintare serioasa la adresa sanatatii omului modern, daca sunt privite pe termen lung. Si, in conditiile in care petrecem mai mult timp muncind decat odihnindu-ne, este lesne de inteleg ca oricare dintre urmatoarele probleme ar trebui sa ne dea de gandit sa ne reconsideram pozitia noastra in legatura de birou.

Iata care sunt, asadar, cele mai frecvente 4 probleme cu care se confrunta oamenii care au un job la birou:

Problemele de vedere


Odata cu cresterea ponderii activitatilor care presupun statul la birou si lucrul in fata calculatorului, ne confruntam cu o realitate ingrijoratoare si care ar trebui luata cat se poate in serios. Este vorba, mai precis, de sporirea numarului de persoane care acuza probleme masive de vedere! De la ceke mai simple manifestari care prevestesc instalarea unei afectiuni oculare, pana la formele cele mai severe ale acesteia. Studiile arata ca circa arata ca intre 50% si 90% dintre persoanele care zilnic lucreaza la un calculator au probleme cu ochii tocmai din aceasta cauza. Tocmai din acest motiv, este important ca fiecare persoana care se regaseste in aceasta situatie sa-si faca un control regulat la ochi si sa caute in permanenta metode de protectie sau chiar sa ceara la locul de munca, precum un filtru pentru monitorul calculatorului de la munca.

Odata diagnosticata problema de vedere, se prescrie un set de ochelari de vedere sau lentile de contact. O pereche de lentile de contact AquaView Daily, maca proprie a dealer-ului Optilen, sunt  ideala daca vrei un set de accesorii sis a scapi de stress-ul intretinerii si caratarii lor permanente.

Problemele de greutate


O echipa de specialisti de la Universitatea din Liverpool a studiat impactul pe care il au sedentarismul si activitatea de birou asupra sanatatii organismului in ansamblu si a greutatii corporale, in particular. Potrivit jurnalistilor de la Daily Telegraph, sedentarismul are ca efect imediat cresterea riscului de aparitie a diabetului zaharat. In plus, in afara de problemele de greutate, odata cu varsta, munca de birou prezinta risc crescut de aparitie a reumatismului si a afectiunilor articulare. Nu ar trebui neglijate nici problemele cardiovasculare, care se adauga cresterii in greutate si vietii sedentare!

Stress-ul provocat de galagie


In functie de mediul de lucru, te poti confrunta si cu probleme legate de stress-ul provocat de galagie. Biroul supraaglomerat aduce, pe langa lipsa de spatiu si a unui aer sanatos, si stress-ul legat de poluarea fonica. Telefoanele, imprimantele si colegii care comunica aproape non-stop sunt vectorii declansatori ai galagiei si a stress-ului aferent, conform opiniei psihologilor de la Cornell University.

Lipsa luminii naturale


Un alt dezavantaj si problema cu care se confrunta angajatii de la birou este lipsa unei cantitati suficiente de lumina naturala. Chiar daca razele soarelor se reflecta si patrund prin geamurile transparente ale biroului, expertii Institutului de Psihologie din Berlin au ajuns la concluzia, in urma unui studio efectuat, ca angajatii de la birou nu dispun de suficienta lumina naturala. Si de aici se nasc problemele de vedere! Miopia si astigmatismul sunt cele mai frecvente afectiuni oftalmologice prezente in randul tinerilor, care au legatura cu folosirea luminii artificiale intr-o proportie prea mare. Un set de lentile AquaView Daily ar ajuta in acest caz tinerilor si nu numai, tuturor pesoanelor care prefera sa apeleze la lentilele de contact pentru a-si corecta viciile de refractie.

Nu mai punem in discutie durerile de cap, de ochi si starile de uscaciune a ochilor aparute din aceasta cauza!Asadar, aveti grija de ochii dvs si nu ezitati sa faceti zilnic plimbari atunci cand razele blande ale soarelui stralucesc. Evitati insa perioadele in care radiatiile ultraviolete ating un prag maxim!

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *