ian. 24, 2019
1789 Views
1 0

Beneficii Implant Dentar

Postat de

Un implant dentar nu este doar o intervenție chirurgicală, ci este o investiție. Este o investiție în tine, în sănătatea ta, atât cea fizica, cât și cea mentală.

În general, de multe ori preferăm să ignorăm lipsa unui dinte, considerând că nu ne afectează cu nimic viața. Aceasta este însă o mare greșeală. Cu un efect de domino, lipsa chiar și a unui singur dinte poate duce la probleme de sănătate mult mai mari, la disconfort care ar putea fi evitat dar și la cheltuieli nedorite. Toate acestea pot fi evitate cu un simplu implant dentar.

În acest articol vă vom enumera câteva din beneficiile unui implant dentar. Acestea sunt:

Un implant dentar îți poate oferi o mai mare claritate a dicției

Dacă ai purtat vreodată o proteză, știi cât de mult îți poate îngreuna aceasta exprimarea. Iar dacă proteza a mai fost și amplasată defectuos, vorbitul poate deveni un chin. Însă un implant dentar te poate ajuta să eviți aceste neplăceri. Dinții fixați prin această intervenție chirurgicală nu vor prezenta nicio piedică în fața exprimării clare, ba chiar vor oferi claritate vorbirii. Acesta este unul din beneficiile unui implant dentar la care puțini se gândesc, dar este cu siguranță un mare plus.

Evitați durerea și disconfortul produse de protezele dentare

Protezele dentare pot provoca foarte multe probleme, de la dureri, până la degradarea dinților sănătoși. Din fericire, cu un implant dentar puteți elimina orice durere, iar dinții sănătoși vor rămâne în continuare sănătoși, atât timp cât aveți grijă de ei. Mai mult, dacă protezele dentare trebuie schimbate din când în când, această problemă nu apare și în cazul unui implant dentar.

Un implant dentar rezistă

Implanturile dentare sunt foarte rezistente. Cu o îngrijire corectă, acestea pot fi utilizate fără schimbare o viață întreagă. Trebuie doar să respectați indicațiile și veți putea economisi sume importante de bani.

Implantele dentare arată și se comportă ca dinții naturali

Din punct de vedere estetic, protezele sau punțile dentare sunt cu mult inferioare implanturilor dentare. Și asta pentru ca un implant dentar arată și se simte exact ca un dinte natural. De asemenea, prin alegerea implantelor dentare, poți replica nu doar dinții, ci și spațiile dintre aceștia.

Ține dinții sănătoși la locurile lor

Așa cum bine știți, în momentul extragerii unui dinte, dinții din vecinătatea sa încep aproape imediat să se încline. Această înclinare poate produce mari probleme în viitor, inclusiv probleme financiare. Însă un implant dentar poate stopa înclinarea dinților sănătoși și astfel poate să ajute la economisirea unor sume importante de bani.

și protejează osul în care e integrat

Protezele și punțile dentare nu pot proteja osul, care e supus unei utilizări naturale. Acesta se poate atrofia, dacă nu mai este folosit. Cu un implant dentar, dintele lipsă e înlocuit iar osul continuă să fie utilizat.

Simțul gustului nu e afectat

Printre beneficiile unui implant dentar se numără și faptul că simțul gustului nu este afectat deloc. Este, poate, un beneficiu peste care mulți sar cu vederea, însă unul care devine foarte important, atunci când lipsește.

Nu subestima beneficiile unui implant dentar

Dacă vă sperie gândul unei intervenții chirurgicale, gândiți-vă că o astfel de procedură vă poate scuti de foarte mult stres, de foarte multe dureri și mai ales de cheltuieli în plus. Și acestea sunt doar câteva din beneficiile unui implant dentar.

 

Dacă, după citirea acestui articol, consideri că implanturile dentare sunt soluția potrivită pentru tine, te așteptăm la Clinica Stomatologică Alverna Dental Studio din Cluj-Napoca pentru a avea parte de cele mai bune servicii de implantologie.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *