iul. 26, 2021
1121 Views
0 0

Cati pacienti, atatea situatii: cum alegi aparatul dentar cel mai potrivit?

Postat de

Un aparat dentar aduce beneficii importante atat din punct de vedere estetic, cat si al starii de sanatate. Corectand defectele cauzate de lipsa de aliniere armonioasa a dintilor, ofera un plus de incredere in sine si, in acelasi timp, previne aparitia unor probleme precum cariile, parodontoza sau defectele de vorbire, frecvente in astfel de situatii.

Indreptarea dintilor poate fi realizata cu succes atat in cazul copiilor, cat si al adultilor, insa de la un caz la altul difera tipul de dispozitiv potrivit, care poate sa dea cel mai bun randament. Iata care sunt solutiile la care se apeleaza cel mai frecvent, in functie de varsta, de problemele existente si de dorinta fiecarui pacient in cadrul clinicii dentalpremier.ro!

Aparat dentar mobil – ideal pentru cei mici

Un astfel de dispozitiv este recomandat pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani, la care se constata, atunci cand apar dintii permanenti, ca acestia se afla intr-o pozitie incorecta.
Acest sistem ofera avantajul ca prin folosirea sa poate fi corectata inclusiv forma maxilarelor, care la unii copii ajung sa fie deformate din cauza unor obiceiuri nedorite, dar greu de controlat, precum suptul degetului sau folosirea biberonului mai mult decat ar fi cazul.

aparat dentar

aparat dentar

Variante de aparat dentar fix

Astfel de dispozitive se lipesc pe suprafetele exterioare ale dintilor si, spre deosebire de cele mobile, sunt potrivite atat pentru copii, cat si pentru adulti. Exista mai multe variante, in functie de materialul utilizat.

De pilda, cu ajutorul metalului pot fi tratate cazurile complexe de inghesuire dentara. Purtarea unui astfel de aparat este necesara pentru o perioada indelungata de timp. Prin urmare el este realizat din materiale puternice si rezistente la coroziune, precum otel inoxidabil sau un aliaj de titan. Avantajele sunt reprezentate de rezistenta sporita si de costurile reduse, singurul dezavantaj fiind cel estetic – este mai vizibil decat alte solutii.

In cazul realizarii aparatului din ceramica, principalele beneficii sunt reprezentate de aspectul estetic mai placut si de un confort sporit. Pe de alta parte insa, ceramica este mai costisitoare si mai fragila, iar durata tratamentului poate fi mai mare.

Safirul este un material preferat datorita faptului ca este translucid si, prin urmare, foarte discret. Popular in primul rand printre adulti, costa mai mult decat variantele din metal sau ceramica.

Aparat dentar invizibil, pentru discretie maxima

In timp ce dispozitivele clasice sunt montate pe partea exterioara a dintilor, acestea se monteaza pe partea lor interioara, astfel ca nu se vad deloc.

Invisalign, de exemplu, este un tratament ortodontic aparut relativ recent, care foloseste gutiere transparente, realizate computerizat, cu ajutorul amprentelor dentare. Acestea sunt confortabile, nu provoaca inflamatii sau iritatii, iar perioada de tratament nu este indelungata.

De asemenea, un aparat dentar lingual, care prezinta aceleasi avantaje estetice, este potrivit pentru tratarea dintilor inghesuiti, pentru reducerea distantelor anormale dintre dinti si pentru corectarea malocluziilor sau a malpozitiilor dintilor. Este total ascuns privirii altor persoane, insa pretul este mai mare, comparativ cu alte solutii.

Ortodontia este una dintre ramurile stomatologiei care s-au dezvoltat cel mai mult, in ultimii ani. Daca ai nevoie de indreptarea dintilor, apeleaza cu incredere la Clinica stomatologica Dental Premier! Cu siguranta vei gasi solutia potrivita, care sa te ajute atat din punctul de vedere al aspectului, cat si al starii de sanatate!

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *