iun. 16, 2021
1236 Views
0 0

Functionalitati pe care trebuie sa le cauti la o tabla scoalara

Postat de

Dintre toate piesele de mobilier pentru scoala , tabla este cea mai importanta. Aceasta este spatiul pe care sunt prezentate lectiile si de asemenea, este locul in care pot fi prezentate filmulete ( daca este o tabla magnetica alba ) sau pot fi organizate tot felul de concursuri si evenimente.

Tabla scolara  clasica era verde, din sticla si voluminoasa. Aceasta permitea doar folosirea cretei, care nu putea fi stearsa altcumva decat cu un burete sau o carpa umeda.

Desi era eficienta, tabla clasica putea prezenta o multime de riscuri pentru cei mici:

  • Risca sa se sparga si sa ii raneasca. Copiii debordeaza de energie si risca mereu sa distruga obiectele din jur;
  • Lasa in urma particule de creta, care sunt foarte nesanatoase pentru organism;
  • Buretele sau carpa acumulau bacterii, care puteau fi, de asemenea, periculoase pentru organism.

Tablele moderne sunt mult mai sigure si mai eficiente

Din fericire, tablele moderne sunt mai simple, mai usoare si nu prezinta riscuri. Majoritatea sunt table magnetice care pot avea mai multe culori si mai multe functionalitati. Poti alege intre table magnetice albe, table magnetice verzi ( pe care inca se poate scrie cu creta ), table magnetice rabatabile, table magnetice culisante sau table magnetice rotative.

 

Care sunt functionalitatile care trebuie sa fie cautate la o tabla scolara?

  • Usurinta in utilizare. Este important ca tabla sa poata fi scrisa cu ajutorul unui marker si sa fie accesibila oricarui elev;
  • Flexibilitate. Tablele moderne pot oferi o multime de functionalitati, pe langa cea de spatiu de scris. Spre exemplu, permit lipirea unor elemente magnetice, permit desenul cu markere colorate si pot fi un spatiu ideal pentru proiectii;
  • Aspect placut. Nu este o functionalitate in sine, insa aspectul conteaza foarte mult in procesul de invatare. O incapere colorata, luminoasa si ordonata reprezinta un mediu proprice pentru invatat;
  • Siguranta. O tabla scolara trebuie sa fie 100% sigura pentru cei mici. Este o cerinta esentiala. Aceasta trebuie sa fie rezistenta la socuri, sa nu aiba margini contondente si sa nu se sparga atunci cand este lovita.

In functie de particularitatile fiecarei sali de clasa tabla scolara poate fi rabatabila, in asa fel incat sa fie cat mai usor de folosit sau poate sa fie rotativa, pentru a oferi mai multe suprafete de scris sau poate fi rabatabila sau culisanta, pentru a ocupa cat mai putin spatiu. Ceea ce conteaza insa, este sa ofere o suprafata cat mai mare pentru a-i ajuta pe elevi sa isi dea frau liber imaginatiei.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *