iul. 19, 2023
393 Views
0 0

Ginecologie & Obstretica + Ecografie

Postat de

Obstretica si ginecologia sunt doua speializari medicale care merg mana in mana, ambele avand legatura cu aparatul genital feminin. Ginecologia se ocupa de organul genital feminin la modul general, iar obstretica este destinata femeilor insarcinate. De asemenea, la acestea doua se adauga deseori si ecografia, ecografiile fiind foarte cerute in special cand vine vorba de femeile insarcinate.

Consultul ginecologic nu mai este de mult un subiect tabu, insa cu toate acestea, trebuie sa fim mereu infromate. Si de asemenea, sa nu uitam ca cel mai important este sa prevenim, nu sa tratam, asadar, asigura-te ca ai parte de cel putin un consult la ginecologie Baia Mare pe an, chiar daca te simti bine, pentru a evita orice fel de probleme intime.

Printre afectiunile ginecologice ce pot fi tratate la Spitalul Sf. Ioan din Baia Mare se numara:

 • Diferite tipuri de infectii genitale;
 • Sindromul ovarelor polichistice;
 • Diferite tipuri de cancere genitale;
 • Chisturi ovariene;
 • Endometrioza;
 • Adenomioza genitala.

In cazul serviciilor ginecologice, iti oferim: consultatie (avem si un pachet de consultatie+ecografie), control in prima luna de sarcina, consultatie dupa ce iti recomandam un tratament, examinare ecografica, ecografie morfologica fetala etc.

Asa cum am spus inca de la inceput, partea de obstretica priveste exclusiv femeile insarcinate. In cazul acesta, specialistii obstreticieni se ocupa de diverse lucruri legate de buna dezvoltare a sarcinii, precum: stabilirea diagnosticului de sarcina, urmarirea modului in care sarcina, dar si starea mamei, evolueaza, asistenta la nastere, dar si post-partum.

In consultatiile de acest fel, un rol esential il au ecografiile, prin prisma acestora, se stabileste diagnosticul de sarcina, varsta la care se afla fatul, depistarea diferitelor afectiuni sau malformatii cu care fatul s-ar putea confrunta, probleme in ceea ce priveste cresterea, anomalii legate de placenta si multe altele de acest fel. Ecografiile se fac constant, o data la cateva saptamani. In acest mod, evolutia sarcinii si a mamei sunt atent monitorizate, iar siguranta mamei si a copilului sunt asigurate continuu, monitorizarea fiind una extrem de eficienta.

La baza, o ecografie Baia Mare consta in oferirea unui diagnostic prin imagistica, lucru care se realizeaza prin folosirea unui ecograf, impreuna cu un transductor si gel. In timpul ecografiei, corpul este expus la unde acustice, care reflecta mai apoi vizual structurile tesuturilor, care sunt in final transformate in imagini.

Aceasta tehnica nu are niciun fel de efecte secundare asupra corpului nostru, asadar o poti face ori de cate ori este nevoie. De asemenea, pe langa fapul ca este o tehnica non-invaziva, ecografia mai are si o serie de alte beneficii. Iata cateva dintre acestea:

 • Obtii foarte repede un diagnostic;
 • Esti ferita de radiatii;
 • Poti face ecografii ori de cate ori este nevoie;
 • Ai parte de examinari diferite ale aceluiasi organ, la un cost redus;
 • Prin intermediul ecografiei se poate depista daca apar anumite modificari in structura organelor, diagnosticul este la randul sau dat destul de rapid, iar tratamentul poate incepe imediat dupa consult.

In ceea ce priveste ecografia in sarcina, lucrurile stau putin diferit. Ecografiile in sarcina se fac in fiecare dintre cele trei trimestre, iar in functie de trimestru, medicul iti poate recomanda anumite lucruri inainte de ecografie, precum postul alimentar si alte lucruri de acest fel.

In concluzie, toate cele trei specializari medicale, ginecologia, obstretica si ecografia merg mana in mana, fiind strans legate una de cealalta. Daca si tu ai nevoie de unul sau mai multe dintre serviciile decrise mai sus, si esti din Baia Mare sau imprejurimi, noi te asteptam cu bratele deschise la Spitalul Sf. Ioan! Stim cat de delicat poate fi acest subiect pentru tine, fapt pentru care ne straduim de fiecare data sa oferim servicii de incredere, la cea mai buna calitate, transparente si pline de empatie.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *