mart. 20, 2019
1341 Views
0 0

Mentine-te in forma facand jogging … acasa

Postat de

Dezvoltarea unei rutine de antrenament poate fi intimidanta, dar un program bine stabilit inseamna un untrenament care sa iti imbunatateasca sanatatea si nu doar aspectul. Vrem sa aratam mai bine, este deci momentul sa ne punem pe treaba, mai ales ca vara practic bate la usa.

In acest sens, va vom prezenta cateva tipuri de antrenamente le poti face acasa cu ajutorul unei benzi de alergare, alaturi de recomandarile noastre in ceea ce priveste benzile de alergare pentru uz casnic, cu efecte garantate asupra siluetei.

Banda De Alergare Magnetica InSPORTline Sprynkl

Este o banda de alergare fara sursa de alimentare, o banda care nu dispune de un motor care sa puna in miscare suprafata de mers. Aceasta va fi impinsa de propriile picioare, ceea ce inseamna ca veti depune un efort considerabil pentru ca aceasta sa functioneze. Exercitiul in sine, este practic mersul pe o suprafata plana, precum mersul prin parc.  Viteza de mers va fi stabilita de miscarea propriilor picioare, asadar viteza cu care vei alerga va fi in totalitate decisa de tine. Acest model de banda este perfect pentru cei care vor sa faca miscare acasa, in intimitatea locuintei, in special pentru persoanele cu probleme de sanatate ce necesita recuperari.

Banda De Alergare Electrica InSPORTline Sangar

Acest model de banda este unul mai modern, cu 2 nivele de ajustare manuala a inclinarii, un model potrivit pentru uz casnic. Ceea ce o face o alegere potrivita este faptul ca est silentioasa, deci nu veti deranja vecinii si este pliabila, ceea ce va face ca depozitarea sa sa fie una usoara. Dispune de calculator cu ecran LCD unde veti putea vizualiza toate detliile antrenamentului: timpul, viteza, distanta, frecventa cardiaca si caloriile arse. In plus, dispune si de suport pentru sticla de apa si cheie de siguranta pentru a opri rapid banda in caz de urgenta.

Cum am promis anterior, iata exercitii pe care le puteti face acasa cu ajutorul benzii de alergare:

Schimbati ritmul – incalziti-va timp de 10 minute cu o alergare usoara. Schimbati  ritmul cu 2 minute mai repede decat ritmul usor de. Pastrati acest ritm timp de 3 – 4 minute, apoi mergeti la pas timp de inca 3 – 4 minute. Aceasta reprezinta o runda de antrenament;  efectuati intre 3 si 5 runde.

Intervale – incalziti-va timp de 15-20 de minute la un ritm usor, apoi, alergati circa jumatate de kilometru la 75% din cea mai mare viteza, apoi, scadeti din intensitate incet, incet. Faceti circa 6-8 runde per total.

Alergare progresiva – incalziti-va timp de 5 – 10 minute alergand usor, apoi incepeti sa alergati la un ritm de 8 km pe ora. Cresteti viteza la fiecare minut pana cand va obositi complet. Acest antrenament va creste pragul de rezistenta al utilizatorului.

Antrenament alternant – incalziti-va timp de 10 minute la un ritm usor, apoi alergati cat de repede puteti timp de 30 de secunde. Mergeti la pas timp de alte 30 de secunde, apoi alergati timp de alte 90 de secunde la ritmul dumneavoastra obisnuit. Mergeti apoi normal timp de 2 minute. Aceasta reprezinta doar o runda din antrenament, efectuati intre 6 – 9 runde

Repetitiile – Incalziti-va timp de 10 minute la un antrenament usor. Apoi, alergati timp de 2 minute mai repede decat ritmul de incalzire. Repetati in acest fel pana cand sunteti complet obosit.

 

Categorii:
LifeStyle · Sanatate · Sport
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *