feb. 26, 2019
2185 Views
0 0

Cum alegem biberonul potrivit?

Postat de

Alegerea celui mai bun biberon pentru bebelusi poate deveni usor o provocare. La urma urmei, exista atat de multe optiuni. Aici acoperim tot ce trebuie sa stiti despre selectarea biberonului perfect pentru copilul vostru.

Ar trebui sa alegeti un material din sticla, plastic sau de unica folosinta? Aveti nevoie de un incalzitor de sticle si de un sterilizator? Din fericire, nu aveti nevoie de toate accesoriile oferite in anumite magazine, dar cateva vor veni la indemana.

Sticla de baza pentru bebelusi

Aveti trei optiuni de baza:

  1. Plastic

Pro: Sunt usoare, puternice si nu se rup

Contra: Sticlele pentru copii din plastic nu le poti tine mult timp ca cele sticla.

  1. Sticla

Pro: Acestea dureaza mult timp si le puteti fierbe pentru o curatare profunda.

Contra: Sunt mai grele decat plasticul si se pot sparge daca le dati pe jos.

  1. Unica folosinta

Pro: Aceste sticle de plastic reutilizabile au o linie de sterilizare de unica folosinta pentru fiecare hranire. Sunt foarte convenabile, deoarece curatarea este rapida.

Contra: cele de unica folosinta sunt daunatoare pentru mediul inconjurator, iar acestea sunt de obicei mai scumpe decat plasticul obisnuit sau sticla. De asemenea, trebuie sa aveti o rezerva de captuseli, care pot fi costisitoare.

Ce fel ar trebui sa alegi? Cereti sfatul prietenilor, familiei sau pediatrului copilului vostru.

Incercati cateva si vedeti care dintre ele sunt pe placul celui mic si convenabile pentru voi ca pret.

Odata ce ati ales o anumita sticla, cumparati cel putin o duzina. Chiar daca veti alapta, va recomandam sa luati mai multe sticle pentru copii, pentru depozitarea laptelui matern pompat.

Tetine pentru sticle

Tetinele pentru biberoane sunt de obicei din cauciuc sau silicon. Ele pot fi rotunde, largi, plate sau in forma pentru a imita mamelonul in gura copilului. In functie de dimensiunea gaurii de tetine, acestea au si rate de debit diferite, de la lent la rapid.

Ca si in cazul sticlelor, bebelusul vostru poate prefera un anumit tip. Singura modalitate de a afla este sa le incercati. Pentru a incepe, intrebati-va prietenii, familia si medicul copilului. despre tipurile si marcile pe care le recomanda.

Obtineti cel putin 12 tetine si capace. Amintiti-va, aceste tetine se uzeaza si ele, astfel incat este posibil sa aveti nevoie sa cumparati mai multe in timp. Iar dimensiunile se schimba odata cu cresterea copilului.

Accesorii utile pentru biberoane

Exista o multime de accesorii precum:perii, carcase de transport, sterilizatoare si cosuri de sticla de spalat vase.

Pediatrii si parintii sunt, in general, de acord ca urmatoarele elemente sunt de ajutor:

1 perie pentru biberoane

1 perie pentru tetina

6-12 bavete

1 pompa pentru san cu sticle de depozitare (daca alaptati)

5 sfaturi utile pentru intretinerea lor

  1. Nu sterilizati biberoanele pentru bebelusi din sticla si tetinele inainte de fiecare utilizare. Aceasta practica era necesara in trecut, cand aprovizionarea cu apa nu era la fel de fiabila ca acum.

S-ar putea sa doriti sa sterilizati biberoanele din sticla si tetinele prin punerea lor in apa clocotita timp de 5 minute. Dupa aceea, puteti spala sticle in masina de spalat vase, care curata mai bine sau se spala manual cu apa calda si sapun.

  1. Inlocuiti biberoanele si tetinele pentru bebelusi daca gasiti un anumit tip care nu corespunde cu nevoile copilului vostru.
  2. Inlocuiti biberonul din sticla daca este crapat.
  3. Inlocuiti o sticla de plastic pentru bebelusi daca este crapata, are scurgeri, decolorata sau miroase urat.
  4. Inlocuiti o tetina daca este decolorata sau nu este in forma buna (o tetina deteriorata poate fi un pericol de sufocare) sau daca laptele iese prea repede.

Pentru a testa debitul, rotiti sticla cu capul in jos. Doar cateva picaturi ar trebui sa iasa. Daca iese prea multa, gaura este prea mare si bebelusul s-ar putea ineca. Ambalajele ar trebui sa precizeze volumul de lapte care va iesi din ele.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *