nov. 9, 2020
1473 Views
0 0

5 idei pentru zugravirea unei camere de copii

Postat de

Mărirea familiei vine întotdeauna cu provocări, una dintre ele fiind amenajarea unei camere dedicate copiilor. De la mobilă, la spații de depozitare și jucării, toate elementele unei camere de copii trebuie luate în considerare. Un aspect de care trebuie să ții întotdeauna cont este cromatica, așa că ți-am pregătit 5 idei pentru zugrăvirea unei camere de copii.

Lasă-l să înceapă o viață înconjurat de materiale ecologice

Indiferent de culorile pe care le vei alege, copiii petrec mult timp în camera lor și este important să respire aer cât mai curat. De aceea, mizează pe vopselele ecologice, chiar dacă sunt ceva mai scumpe. Merită efortul!

Folosește o paletă deschisă de culori

Bej și alb, o combinație clasică ideală, perfectă pentru camera unui bebeluș. Astfel, camera pare un spațiu primitor și luminos. Cu câteva picturi decorative suplimentare, obții pereți personalizați și cu o identitate distinctă. Mai jos, vei găsi câteva idei despre care credem că s-ar potrivi pentru diferitele vârste ale copilului tău!

Și tavanul merită vopsit

Numai pereții pot fi zugrăviți? Da de unde! Poți colora toată încăperea așa cum îți dorești. Trebuie să știi, însă, că o culoare aprinsă dă senzația de spațiu mai mic, așa că, dacă nu e o cameră înaltă, mai bine nu încerca o vopsea într-o culoare intensă.

Pe de altă parte, rezultatul ideal este să zugrăvești pereții și tavanul în culori aprinse, combinând culoarea pereților cu mobile în culori deschise. Astfel, vei obține o cameră cu multă viață. Un alt sfat? Decorează ușile dulapurilor cu stencil-uri. Rezultatul? O cameră copii unică și personalizată!

emag.ro

emag.ro

Alege cele mai eficiente și frumoase plinte!

Plinta este un element decorativ și de protecție, folosit în încăperi pentru a acoperi unghiul dintre perete și podea. Ea are rolul de a ascunde unele accesori sau elemente de finisaj, cum ar fi firele electrice sau marginile tapetelor și linoleumului, pentru a reda un aspect estetic mai bun. De asemenea, plinta ajută prin împiedicarea lipirea mobilierului de pereți și protejează partea de jos a pereților de lovituri (de picior, aspirator, mătură).

Pereții unei camere de copii sunt mereu în ”pericol”. Protejează-i cu plinte, la bază, pentru a-i păstra în cel mai bun stadiu pentru mai mult timp. În plus, poți folosi plintă într-o culoare complementară sau în tonuri opuse vopselei pereților, pentru o imagine de ansamblu ieșită din comun.

Culori îndrăznețe: de la gri închis la violet!

O culoare cu care să tot crești. Perfectă pentru cei mici și cei nu chiar atât de mici. Gri-ul închis al antracitului, combinat cu plinte de culoare deschisă, oferă un spațiu cald și îmbietor. Cu câteva picturi decorative vei obține și aerul mai distractiv al unei camere pentru copii.

Culoarea violet e pentru cei mai mari. Cresc, ajung la adolescență și nu toate culorile funcționează pentru a se simți confortabil în camera lor. Violetul, pentru camera copilului, dacă ai o fată, funcționează de minune! Aplică violetul pe un perete și combină-l cu albul sau cu un alb-murdar. Combinația va fi una proaspătă și drăguță, pe gustul fetei.

Odată ce te-ai hotărât cum va arăta camera copilului tău, fie că o zugrăvești pentru prima dată, fie că te afli la un al doilea sau la al treilea episod, tot ce-ți rămâne de făcut este să chemi profesioniștii sau să te ocupi chiar tu.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *