sept. 11, 2020
719 Views
0 0

Amenajari locuri de joacă – Informații și etape

Postat de

Este foarte important să va asigurați de faptul că vor fi achiziționate cele mai bune produse și vor fi alese cele mai bune servicii în vederea unor amenajări locuri de joacă de exterior. Spunem acest lucru, deoarece în cadrul acestor locuri de joacă, vor fi mereu mulți copii, și totul va trebui să fie realizat corect pentru a le oferi celor mici siguranță necesară. Despre spațiile de joacă se poate spune că sunt foarte necesare pentru a crea un mediu ideal în vederea stimulării imaginației, sociabilității, dezvoltării psihice și fizice, dar și a abilităților de coordonare. Aceste spații, vor trebui să se integreze armonios în peisaj, și să reprezinte un loc de divertisment pentru cei mici, dar și un loc de relaxare pentru adulți.

Toate elementele ce țin de amenajări locuri de joacă, vor trebui să fie realizate în conformitate cu standardele europene, ce cuprind reguli și cerințe de siguranță generale și metode de testare. Totodată în cadrul acestor standarde, putem aminti și de instalare,  întreținere și exploatare în condiții optime. Echipamentele de joacă ce urmează a fi montate, trebuie să fie noi, complete din punct de vedere al subansamblurilor și instalate conform instrucțiunilor emise de către producători.

În ceea ce privește sistemul constructiv și design-ul acestor amenajări locuri de joacă, putem spune că vor trebui să permită celor mici să circule cu ușurință. Acest lucru este important pentru a evita situațiile de blocaj și de panică. Totodată, echipamentele de acest tip vor trebui să propună o siguranță maximă în utilizare și să constituie o sursă excelență de amuzament și interes. Echipamentele de joacă vor trebui selectate și amplasate așa încât grupele de vârstă ale copiilor să fie ușor de definit.

Sunt cu siguranță foarte importante și etapele ce țin de aceste amenajări locuri de joacă. În acest sens, se va începe cu eliberarea terenului necesar amenajării și se va pune la punct o documentare asupra procedurilor ce trebuie întreprinse. Pe de altă parte, este foarte importantă și alegerea poziției potrivite pentru amplasarea echipamentelor de joacă.

Mai multe detalii aici

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *