mai 6, 2019
1166 Views
0 0

Cinci lucruri esențiale care n-ar trebui să lipsească din niciun dormitor

Postat de

În general, mobila pentru dormitoare, indiferent de model, preț, design, culoare etc., are câteva elemente comune: un pat, un șifonier, o măsuță de toaletă, o comodă. Dar sunt acestea suficiente pentru a-ți crea cea mai bună și mai intimă atmosferă în dormitor?

Mobila dormitoare – oferte eMag!

Dormitorul este refugiul tău personal, locul în care îți petreci o treime din viață, cel puțin, drept pentru care ar trebui să fie un loc agreabil și practic, totodată. Mobila dormitoare este doar o parte din ecuație. Pentru a face această încăpere mai primitoare, mai trebuie și altceva. Îți prezentăm, în continuare, cinci lucruri care n-ar trebui să lipsească din dormitorul tău, dincolo de pat și șifonier.

  1. Un covor confortabil

Nimic nu-ți ruinează mai repede o dimineață fericită decât să te cobori din pat cu picioarele goale pe o podea dură și rece. Fă-ți un serviciu și ia-ți un covor confortabil, moale și frumos, ca să începi fiecare zi cu dreptul. Dacă ești de părere că un covor mare nu se potrivește cu mobila dormitoare, poți lua în calcul un covor mic, de pus lângă pat.

  1. Fără tehnologie în dormitor

Deja asta este o regulă nescrisă a amenajării unei case. Tot mai mulți medici, ca și designeri de interior, recomandă dormitorul ca fiind camera fără tehnologie. Fără telefoane mobile, fără televizor, fără computere sau tablete. Dormitorul este pentru odihnă, iar toate aceste device-uri fac orice altceva în afară de a-ți oferi prilejul să te odihnești cum se cuvine. E dificil, într-o lume tot mai conectată, să renunți la feed-ul de facebook sau la un film pe Netflix înainte de culcare, dar dacă lași toate aceste device-uri în afara acestei camere, vei fi mai fericit. Un alt avantaj? Mai mult spațiu pentru mobila dormitoare și pentru accesoriile pe care le iubești.

  1. O noptieră bine utilată

Da, o noptieră pe care să îți pui, la îndemână, toate obiectele de care ai putea avea nevoie este utilă. De aceea, o să o vezi în toate revistele de decorațiuni interioare: combinația dintre un pahar cu apă, o carte bună, o plantă sau o floare, ceasul deșteptător și veioza este un „kit” esențial pentru înainte de culcare sau pentru când te trezești.

 

Noptierele sunt mai mult decât măsuțele pe care îți lași cartea în momentul în care stingi veioza. Pot fi chiar elemente de depozitare foarte eficiente, dacă alegi cu grijă modelul. În primul rând, ca primă regulă, noptierele trebuie să aibă sertare. Cât mai multe, dacă se poate. Motivul? Poți depozita o mulțime de lucruri, de la lenjerie intimă la bijuterii sau truse de machiaj și de la cabluri de încărcare la Kindle sau tabletă. Posibilitățile sunt nelimitate.

  1. O saltea bună

Poți să ai cea mai frumoasă mobilă dormitoare și toate celelalte accesorii de pe listă, dacă nu ai o saltea confortabilă, degeaba… Dormitorul tău e perfect doar când are și o saltea bună pe pat. Un somn bun și odihnitor este, până la urmă, principala funcție a acestei încăperi. În plus, după un astfel de somn dătător de energie și poftă de viață, te bucuri mai mult de frumusețea camerei tale.

  1. Un număr suficient de perne

Cum știi când ai suficiente perne? Regula generală spune că trebuie să ai suficiente perne pentru ca patul tău să se vadă somptuos și primitor atunci când este făcut, dar în care nu trebuie să excavezi zece minute atunci când îl pregătești de culcare. Numărul just ar fi undeva între 2 și 6 perne, în funcție de mărimea patului tău.

 

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *