feb. 25, 2021
353 Views
0 0

De ce fel de apărare este nevoie dacă ești acuzat de vătămare corporală în cazul unui accident rutier?

Postat de

Accidentele rutiere sunt foarte traumatizante pentru toţi cei implicaţi. Atunci când sunt cazurile grave, ce implică vătămare corporală, lucrurile sunt cu atât mai dificile. Pot să apară foarte multe situaţii neplăcute pentru cei care au fost acuzaţi sau pentru victimele existente. De aceea este importantă existenţa unei apărări realizate de către un avocat specializat. La Varzaru.ro poţi avea parte de ajutorul de care ai nevoie. Vei beneficia de o consultanţă gratuită pentru a putea analiza cazul. Iată câteva informaţii legate de apărarea pentru cazurile în care ești acuzat de vătămare corporală produsă în cazul unui accident rutier:

·        Când se produce acuzarea pentru vătămare corporală din culpă?

Se vorbește despre vătămare corporală din culpă atunci când fapta are o consecinţă care se încadrează în situaţiile următoare: a produs infirmitate, traumatism care a necesitat peste 90 de zile de îngrijiri medicale, care a declanşat avortul, care a pus în pericol viaţa persoanei sau care a adus prejudicii grave victimei. Astfel, se iau în considerare toate aceste lucruri, precum şi alte aspecte, legate de consumul de alcool sau de substanţe. Dacă una dintre aceste situaţii este prezentă, atunci se poate produce acuzarea pentru vătămare corporală din culpă.

·        Dacă se depun acuzări, care este pasul următor?

Din momentul în care s-au produs acuzări, pasul următor este angajarea unui avocat vatamare corporala din culpa. Acesta poate ajuta foarte mult situaţia, făcând demersurile legale corecte şi apărând acuzatul cu toate mijloacele posibile. Este important să alegi un avocat dedicat şi care este specializat în acest domeniu, pentru a avea informaţiile corecte şi reprezentarea în Instanţă.

·         Ce se întâmplă dacă nu sunt 90 de zile de îngrijiri medicale pentru victima accidentului rutier de care sunteţi acuzat?

Zilele de îngrijiri medicale nu sunt întotdeauna echivalente cu zilele fizice petrecute de victimă în spital. Astfel, se iau în considerare multe criterii, iar cazul este analizat de organele îndreptăţite. Se va avea în vedere impactul din viaţa acelei persoane, modul în care a fost modificată viaţa victimei în urma evenimentului şi multe alte aspecte. Aşadar, demersurile pot să fie diferite de la caz la caz.

·         Ce poţi risca dacă nu ai procedurile corecte sau dacă ești în culpă?

Poţi risca amenzi sau chiar închisoare pentru vătămarea corporală din culpă. Dacă ai o apărare bună, un avocat care să te reprezinte, atunci ai mari şanse să fie un proces corect, bine structurat. Astfel, poţi să obţii maximul posibil, în funcţie de cazul pe care îl ai.

·         Poţi apela la serviciile avocaţilor specializaţi pe apărare pentru o bună şansă de a soluţiona procesul existent

Avocaţii care sunt specializaţi în acest domeniu, au experienţă şi pot să fie atenţi la posibilele abateri sau la nedreptăţi. Vei avea posibilitatea de a soluţiona procesul dacă ai o apărare corectă, un demers legal şi conform cu aspectele implicate în situaţia particulară existentă. Varzaru.ro este alături de tine, având experienţă îndelungată şi determinarea de a îndeplini obiectivele clienţilor.

Categorii:
Afaceri · Legal
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *