ian. 20, 2020
1192 Views
0 0

Relaxeaza-te la munte! Meriti din plin

Postat de

Relaxarea si sanatatea mintii sunt subiecte fierbinti in aceste zile. Oriunde ne uitam, oriunde citim, aflam date ingrijoratoare despre ceea ce se intampla in creierul oamenilor. Daca nu ne simtim intotdeauna bine si avem impresia ca mintea noastra este prea incarcata, inseamna ca avem nevoie de o pauza si trebuie sa ne relaxam cat mai curand. Cu toti avem nevoie de un moment de respiro, fie ca vorbim de un weekend sau de mai multe saptamani.

Pentru asta, o vacanta este ceea ce meritam din plin dupa un an in care am muncit si ne-am pierdut in agitatia cotidiana. Iti recomandam muntele, pentru ca, conform mai multor specialisti, este cel mai indicat pentru a-ti gasi linistea. Daca iti doresti un loc relaxant, unde sa nu fii inconjurat de foarte multa lume, Vis Alpin, o pensiune Belis minunata, este raspunsul castigator. Aceasta ofera un habitat la 1000 si 1300 metri altitudine si frumusetea lacului de acumulare Fantanele-Belis, cu un baraj hidrografic impresionant, dar si o deschidere spre partea montana a Ardealului – Masivul Vladeasa din Muntii Apuseni. Pensiunea Vis Alpin ofera cazare Belis, la preturi avantajoase si in conditii optime. Camerele curate isi asteapta oaspetii pentru a le oferi relaxarea pe care o cauta.

Nu vei avea doar cazare parcul national apuseni, ci si posibilitatea de a practica multe activitati precum si drumetii, ciclism montan, schi nautic, off-road, fotbal si multe altele. Petrecerea timpului in aer liber este un tratament eficient pentru stres, depresie si anxietate. Oamenii vin la munte pentru a se indeparta de monotonia celor 8 ore de munca sau pentru a scapa de viata lor stresanta. Pentru unii, calea catre a se simti mai bine inseamna a lua medicamente, pentru unii inseamna a vorbi cu un profesionist, iar pentru altii inseamna petrecerea timpului in aer liber, facand ceea ce le place.

De fapt, unele dintre cele mai usoare modalitati de a avea grija de sanatatea noastra mentala se regasesc in activitatile montane. Printre acestea, enumeram drumetiile. In jurul statiunii Belis sunt disponibile cateva trasee apreciate. Iata care sunt acestea:

1.Belis -Fantanele – Barajul fantanele– Casa Pisicii – Monumentul-Crucea lui Avram Iancu. Este un traseu de 6 km ce poate fi strabatut in 2 ore.

2.Belis -Fantanele – Barajul Fantanele – Poiana Marchis – Dealul Copcea – Statiunea Belis-Fantanele este un alt traseu de 8,5 km si se poate face in 3,5 ore. Este un traseu in circuit ce presupune urcarea prin padure si traversarea prin rau.

3.Belis-Fantanele – Barajul Fantanele – Valea Neagra – Manastirea Rasca Transilvana – Statiunea  Belis-Fantanele este cel mai lung traseu, de 14 km fiind parcurs in 5 ore.

Traseele sunt cele mai benefice pentru a ne descreti fruntile si a uita complet de grijile ce ne macina zilnic. De asemenea, iti recomandam sa uiti de telefoane, tablete sau alte gadget-uri, pentru ca acestea sunt o sursa  de stres enorma. Incearca, acolo sus, sa fii doar tu, muntele si cerul.

La intoarcerea de pe orice traseu sau dupa ce ai efectuat o activitate, Pensiunea Vis Alpin te asteapta cu o sauna numai buna pentru relaxare.

 

Categorii:
LifeStyle · Turism
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *