mart. 28, 2019
1605 Views
0 0

Cum să ai o dantură de vedetă

Postat de

Vrei ca dinţii tăi să fie la fel de albi şi strălucitori precum ai vedetelor sau ai personajelor din reclame? Află că este mult mai ușor decât ți-ai închipuit, o dantură impecabilă înseamnând, în primul rând, o igienă dentară riguroasă și controale periodice la medicul stomatolog.

Multe persoane apelează la paste de dinți cu efect de albire pentru îndepărtarea sau diminuarea petelor pentru rezultate rapide, dar problema cu aceste „remedii de casă” este că nu oferă rezultate de durată, iar de multe ori pot chiar să sensibilizeze dantura și să agraveze probleme dentare deja existente.

În ceea ce privește periuța de dinți potrivită și eficientă, se recomandă una electrică pentru un efect sporit, care ajută la curăţarea petelor de pe suprafaţa dentară. Pentru o albire mai pronunţată, medicul stomatolog vă poate ajuta cu o albire dentară profesională, prin folosirea unei substanţe active pe bază de peroxid.

Albirea dentară presupune schimbarea nuanței dinților pacientului într-o nuanță mai deschisă decât cea naturală. Procedeul durează aproximativ o oră. Tehnica realizată în cabinet este mult mai sigură și eficientă, pentru că presupune un control al cantității gelului aplicat pe dinți și, de asemenea, se folosesc substanțe mult mai concentrate.

O dantură perfectă nu înseamnă doar dinţi albi, ci şi un aspect uniform. Eventualele defecte de suprafaţă, coloraţiile smalţului sau defectele uşoare de poziţie se pot corecta cu ajutorul faţetelor dentare la care apelează majoritatea vedetelor. Aceste foiţe foarte fine din ceramică se lipesc printr-o tehnică adezivă de suprafaţa exterioară a dinţilor, aducându-i la forma şi culoarea dorită. În unele cazuri, dinţii se pot îmbrăca integral în coroane estetice, din ceramică.

În cazul problemelor dentare mai grave (de exemplu lipsa unui sau mai multor dinți) o altă soluție eficientă sunt implanturile dentare. Implantologia este ramura medicinii dentare care urmărește refacerea integrității arcadelor dentare prin inserarea unui dispozitiv metalic (implant) în interiorului osului, care înlocuiește unul sau mai mulți dinți pierduți. Implantul poate fi acoperit cu o coroană dentară, punte dentară (când este vorba de mai multe implanturi) sau cu proteze mobilizabile. În funcție de situație, acestea pot fi aplicate în aceeași ședință cu inserarea implanturilor, sau la câteva luni în funție de complexitatea cazului.

Iar pentru o aliniere corectă a dinţilor la nivelul arcadei dentare este nevoie de  aplicarea unui aparat dentar care trebuie menţinut pe o perioadă de câteva luni până la 2 ani, în funcție de complexitatea problemelor pacientului. Acesta pot avea un aspect estetic, chiar invizibil, când sunt aplicate pe faţa internă a dinţilor. Aparatele dentare sunt de mai multe feluri: aparate ortodontice fixe sau aparate ortodontice mobilizabile.

De asemenea, strălucirea naturală şi un smalţ sănătos se pot menţine cu ajutorul periajului dentar, de cel puțin două ori pe zi, completat de clătirea cu apa de gură şi folosirea aţei dentare, dar şi de controalele periodice la un dentist bun care  monitorizează starea dinţilor și să sfătuiască pacienții.

Cel mai bun loc unde poți să obții dantura perfectă, asemenea vedetelor este clinica dentară Dentocalm (definindu-se cu sloganul „Din grija pentru tine si familia ta!”) din Cluj-Napoca.  Conceptul creat pentru clinica Dentocalm este acela de a îmbina într-un mod unic buna dispoziție și profesionalismul. Clienții noștri sunt musafirii noștri și sunt întâmpinați cu aceeași căldură de fiecare dată când ne trec pragul.

Cu peste 20 de ani de experiență în spate, Dentocalm stă la dispoziția clienților cu o gamă variată de servicii care acoperă toate ramurile medicinii dentare. De la Profilaxie și până la Implantologie, pacienții cu probleme stomatologice dispun de toate tratamentele la fața locului fără a mai fi necesar să se deplaseze la alte unități medicale.

 

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *