mai 19, 2021
449 Views
0 0

Cum să-ți determini câinele să mănânce hrană uscată

Postat de

Deși există diferite opțiuni pentru hrănirea unui câine, adevărul este că hrana uscată este cea mai răspândită. Din păcate, nu toți câinii acceptă bine acest tip de hrană, mai ales dacă sunt obișnuiți cu o altă dietă.

În acest articol îți vom spune cum să-ți determini câinele să mănânce hrană pentru câini sub formă de crochete cu textură crocantă.

Alimentația potrivită pentru câini

În primul rând, trebuie să subliniem faptul că există diferite opțiuni pentru câini pe piață. Pe lângă hrana binecunoscută, se comercializează și hrană umedă, la conservă, pe care multe persoane le-o oferă câinilor în perioadele de covalescență sau pentru a-i răsfăța.

Recent, au apărut alternative precum hrana deshidratată, la care trebuie adăugată doar apă sau diete precum BARF, care presupun crearea unui meniu specific pentru câine. De asemenea, recurgerea la o dietă de casă este o opțiune valabilă, atâta timp cât ții cont de sfatul unui profesionist în nutriție canină pentru a avea siguranța că este o dietă echilibrată.

În caz contrar, ar putea apărea deficiențe nutriționale. Dacă îi oferi câinelui mâncare de casă nu înseamnă că trebuie să-l hrănești cu resturi de mâncare rămase de la tine. Iată cum poți determina câinele să consume hrană uscată.

Cum să-ți hrănești câinele

Dacă optezi pentru hrană uscată, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cauți una de calitate. Alege o hrană ținând cont de talia câinelui și de vârsta sa. Citește cu atenție ingedientele de pe eticheta pungii cu mâncare.

Primul ingredient, deoarece câinele este carnivor-omnivor, trebuie să fie carne deshidratată, într-un procent de peste 20.

După ce ai ales hrana, respectă rația recomandată de producător pentru greutatea câinelui tău. Dacă slăbește, mărește porția potrivit indicațiilor de pe pachet. Dimpotrivă, dacă se îngrașă, redu cantitatea până o găsești pe cea ideală pentru el, deoarece nevoile sale sunt influențate și de alți factori, cum ar fi activitatea sa fizică. Trebuie să reții faptul că, dacă îi pui mai multă hrană în bol, câinele s-ar putea să nu mănânce tot și să ai impresia că nu se alimentează cum trebuie, când în realitate îi oferi prea mult. Respectă cantitățile.

Puii trebuie să mănânce de mai multe ori pe zi, astfel încât cantitatea de hrană trebuie împărțită în mai multe porții. Totodată, câinii adulți pot mânca de mai multe ori pe zi sau doar o singură dată.

Deși îi poți lăsa hrană la dispoziție, raționalizarea acesteia, adică oferirea și îndepărtarea sa în câteva minute de una sau mai multe ori pe zi, te poate ajuta să eviți conflictele legate de hrană. Poți folosi hrana ca instrument educațional. De exemplu, îi poți cere să se așeze înainte de a mânca. De asemenea, te ajută să îți dai seama când va fi mai mult sau mai puțin flămând, ceea ce îți permite să-l determini să te asculte și să-i oferi recompense comestibile atunci când știi că nu este cu burta plină.

Nu uita că hrana uscată conține puțină apă. Prin urmare apa, câinele trebuie să aibă mereu la dispoziție apă curată și proaspătă.

Câinii sunt animale cu anumite obișnuințe, de aceea este bine să li se ofere hrană la aceeași oră în fiecare zi. Primul truc pentru a-l determina să mănânce hrană uscată este să i-o oferi în fiecare zi la aceeași oră. Iată și ale idei pentru a-l determina să mănânce cu poftă crochetele crocante.

Cu ce ​​poți amesteca hrana uscată a câinelui tău

Pentru a mânca hrana pe care i-o oferi o poți amesteca cu un aliment nou. Însă este bine ca obișnuirea câinelui cu alimente noi să se facă treptat. Modificările bruște ale dietei sunt foarte frecvente. Ele pot produce tulburări digestive, în special scaune moi sau lichide. Astfel, pentru a evita problemele, poți împărți în minte hrana în patru părți și să începi cu trei părți din hrana veche și una din cea nouă. Peste câteva zile vei trece la două din cea nouă, în alte câteva la trei, până când îi vei schimba complet meniul.

Acest truc va funcționa dacă vei fi constant. Există câini care refuza hrana nouă, o mănâncă doar pe cea veche. Nu face greșeala de a-i da mai multă hrană veche.  Niciun câine sănătos nu va muri de foame. Respectă strategia nouă.

Și, dacă câinele tău refuză totuși să mănânce, îți mai dăm un sfat. Oferă-i hrană pentru câini fabricată în Spania de specialiștii de la https://lenda.ro. Această hrană conține doar ingrediente 100% naturale și este foarte apetisantă. În plus, este îndeajuns de nutritivă pentru a-i asigura necesarul de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive de care corpul său are nevoie. Cu ajutorul ei ai șanse mari să-ți convingi câinele să mănânce hrană uscată. Succes!

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *