dec. 16, 2020
978 Views
0 0

Pregatirea si transportul mobilierului pentru stocare

Postat de

Mobilierul poate fi mutat si in cazul in care, pe moment, nu mai este nevoie de el, dar, intr-un anumit orizont de timp, se preconizeaza ca isi va gasi utilitatea; in acest caz, se poate opta pentru stocarea lui, in spatii proprii sau inchiriate. Pentru conservarea acestor piese in cele mai bune conditii, este nevoie de pregatirea si impachetarea lor; astfel, este impiedicata aparitia de deteriorari, care sa le faca, dupa o anumita perioada de timp, neutilizabile. Trebuie tinut cont de faptul ca unele piese de mobilier pot fi destul de mari, ocupand mult spatiu, asa incat, daca se efectueaza mutarea intr-o casa mai mica sau se realizeaza un proiect de renovare in care unele piese nu se mai potrivesc, atunci optiunea pentru stocare poate fi una potrivita, pe termen scurt, pana se ia o decizie in privinta pieselor de mobilier respective, pe termen lung. In acest caz, nu se mai pune problema doar de o operatiune de transport mobilier, ci si de pregatirea mai speciala a pieselor ce urmeaza a fi stocate si impachetarea lor.

Insa, in primul rand, trebuie stabilit daca stocarea pieselor de mobilier este rentabila, trebuie gasit spatiul potrivit pentru depozitare.          Astfel, nu vom stoca piese de mobilier care sunt de foarte buna calitate, practice, confortabile si la moda; pe acelea, cu siguranta, le vom folosi. De asemenea, nici pretioasele mosteniri de familie nu vor fi stocate in depozit, de cele mai multe ori. Nu este intelept nici a stoca mobila  tip IKEA, care poate fi achizitionata la pret ieftin, care nu justifica costurile de stocare.

Odata ce au fost stabilite piesele de mobilier care urmeaza a fi stocate, ideal este sa le curatam foarte, foarte bine; in cazul in care procesul de curatare nu este bine efectuat, praful sau murdaria ramase ar putea afecta definitiv respectivul mobilier. Pentru indepartarea prafului, este recomandabil a se folosi o carpa moale, non-abraziva si bine uscata; se sterge bine praful, fara a freca suprafetele pentru a nu deteriora finisajul de suprafata al mobilei. De asemenea, se poate folosi un produs special de curatare a suprafetelor din lemn, aplicat pe o carpa umeda, dupa care se usuca foarte bine suprafetele. Apoi se aplica polish special pentru mobile, pe toate suprafetele, pentru a preveni uscarea excesiva a lemnului, proces care se poate intampla, mai ales daca stocarea se face pe o perioada mai lunga de timp. Produsele din piele se aspira foarte bine si se curata cu un produs special de curatare a pielii. Dupa o anumita perioada de timp (este inscrisa in instructiunile produsului de curatare) se sterge pielea cu o carpa uscata si se aplica, si aici, un produs de protectie, pentru intretinerea pielii pe termen lung. Partile din metal ale mobilierului se poliseaza bine, pentru a fi inlaturate toate particulele de oxidare acumulate. Este extrem de important ca toate piesele de mobilier sa fie uscate foarte bine, inainte de a fi impachetate pentru stocare, deoarece orice picatura de umezeala poate duce, in timp, la aparitia mucegaiului.

Impachetarea pieselor destinate pentru transport mobilier, in vederea stocarii, este un alt pas important, in acest proces. Daca mobila se poate desface in parti componente mai mici, atunci se va face acest lucru, pentru ca se faciliteaza si impachetarea si transportul, precum si utilizarea spatiului de stocare, in acest fel. Nu este indicate infolierea mobilierului in material plastic; in timp, se poate produce umezeala, care poate distruge mobila. Indicate sunt materialele textile, care permit circulatia aerului; o buna aerare, previne aparitia umezelii si, in final, a mucegaiului daunator. Este important ca si partile auxiliare, gen picioare, manere, etc, sa fie protejate, in egala masura, prin impachetare. Peste elementele de sticla sau din alte materiale fragile, se recomanda sa se aseze, mai intai, bucati de carton mai gros, pentru protectie, apoi se pot infolia in folie de plastic. Folia cu bule se poate folosi in procesul de transport mobila, insa este bine ca folia sa fie indepartata, odata ce transportul a fost finalizat, pentru a ramane doar materialele textile sau hartia in care au fost impachetate in vederea stocarii.

Fiind specializata in operatiuni de transport mobila si transport marfuri Bucuresti si in tara, compania noastra se ocupa si de acest tip de operatiuni. Ori de cate ori aveti nevoie de specialisti in domeniu, va stam la dispozitie cu servicii prompte, de calitate incontestabila, la preturi dintre cele mai accesibile. Va asteptam sa ne contactati, folosind datele de contact afisate pe site-ul nostru: transportmobilabucuresti.ro.

Categorii:
Afaceri · Resurse Umane
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *