aug. 21, 2020
1008 Views
0 0

Urgenţe stomatologice Bucureşti

Postat de

Ce sunt urgenţele dentare şi cum trebuie gestionate corect

Medicul dentist ar trebui să fie prima persoană la care apelezi dacă ai o urgență dentară. Majoritatea medicilor stomatologi alocă timp special pentru procedurile de urgență. La DentoCare de exemplu, serviciile de urgenţă sunt destinate tuturor persoanelor care se confruntă cu astfel de probleme, fără programare. Trebuie doar să poţi face diferenţa între o urgenţă şi o intervenţie normală înainte de a te prezenta la cabinetul stomatologic.

Fie că eşti acasă sau călătoreşti, următoarele sfaturi te pot ajuta să gestionezi corect o urgență dentară până când poţi ajunge la dentist. Este important să reții că, în cazul unor situații de urgență dentară, a vedea un dentist în termen de 30 de minute sau mai puțin poate însemna diferența dintre salvarea sau pierderea dintelui.

Dinţi dislocaţi sau scoşi

Un dinte dislocat este o urgență dentară care necesită atenție urgentă. Dacă sunt urmate etapele corespunzătoare de urgență imediat după ce dintele a fost scos, șansele sunt foarte bune ca dintele să fie reinserat și fixat de către un dentist.

  • Ridică dintele de partea superioară (coroana) dintelui. Nu atinge rădăcina dintelui.
  • Clăteşte dintele foarte ușor pentru a te asigura că este curat. Nu freca dintele și nu îndepărtați niciun țesut atașat de acesta. Asigură-te că așezați un șervețel sau o lavetă în chiuvetă, astfel încât dintele să cadă în scurgere.
  • Dacă poţi, aşează ușor dintele înapoi în alveolă. Ține-l ușor în loc în timp ce încerci să muşti pe el.
  • Dacă nu poţi plasa dintele în alveolă, pune dintele într-un recipient mic sau într-o ceașcă.
  • Sună imediat medicul stomatolog şi anunţă că vii cu dintele – este esențial pentru salvarea dintelui căzut. Cu cât aștepți mai mult să re-implantezi dintele în alveolă, cu atât ai șanse mai mici de a îl recupera.

Dinţi care se mişca sau care nu mai sunt aliniaţi corect

Dacă ai un dinte slăbit, care se mişca sau şi-au pierdut poziţia naturală, trebuie să te adresezi imediat medicului pentru o întâlnire de urgență. Între timp, poţi încerca să pui dintele în poziția inițială, folosind degetul cu o presiune foarte ușoară. Nu încerca să forțezi dintele să intre.

Dinţii ciobiţi, crăpaţi sau fracturaţi

Dacă un dinte este ciobit și nu doare, acesta nu constituie de obicei o urgență dentară și poţi aștepta câteva zile pentru a vedea un dentist. Cu toate acestea, este important să fii atent în timp ce mesteci, pentru a nu-l deteriora mai mult. Este posibil ca medicul stomatolog să poată netezi ciobitura sau să adauge materiale de umplere pentru a repara dintele.

Un dinte fisurat sau fracturat este o problemă serioasă care constituie o urgență dentară. Dintele fracturat sau crăpat sugerează de obicei că s-a produs o deteriorare atât la interiorul cât și la exteriorul dintelui. Fracturile severe sunt atât de extreme încât dintele nu poate fi salvat.

La toate aceste urgenţe dentare se adaugă şi durerile. Aceste dureri care apar brusc şi care pot fi uneori imposibil de suportat, ar trebui să te determine să ajungi urgent la medic pentru a primi ajutor specializat.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *