sept. 26, 2023
175 Views
0 0

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

Postat de

BucureÈ™ti, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea, care include peste 2.600 de data points din cadrul a 30 de țări membre UE È™i SEE (SpaÈ›iul Economic European) pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023. Acesta are la bază primul raport de referință de la începutul acestui an È™i oferă comunității o actualizare a progresului pe care platforma l-a făcut pentru a combate răspândirea dezinformării, alături de partenerii din industrie.

Încurajarea rezilienței în comunitatea europeană

Pe lângă protejarea experienței TikTok prin eliminarea dezinformării dăunătoare, platforma continuă să investească în inițiative pentru a conecta comunitatea la informații oficiale.

  • CompetenÈ›ele media în Europa de Est: ÃŽn primele È™ase luni ale anului 2023, TikTok a lansat campanii de media literacy în opt țări est-europene pentru le oferi oamenilor informaÈ›ii atunci când interacÈ›ionează cu conÈ›inutul legat de războiul din Ucraina care poate conÈ›ine dezinformare. ÃŽn România È™i alte țări din regiune, TikTok a lucrat cu Lead Stories pentru a crea o serie de videoclipuri care să îi ajute pe oameni să înveÈ›e cum să evalueze critic sursele conÈ›inutului pe care îl văd online.
  • Educarea privind schimbările climatice: ÃŽn aprilie 2023, TikTok a lansat o nouă funcÈ›ie de căutareîn Europa È™i în lume, pentru a-i direcÈ›iona pe oamenii care caută conÈ›inut legat de schimbările climatice spre informaÈ›ii oficiale pe care platforma le-a organizat în parteneriat cu ONU. ÃŽn trei luni, au existat aproximativ 1,8 milioane de afișări pentru funcÈ›ia de căutare în Europa.
  • InvestiÈ›ii în competenÈ›ele AI: Săptămâna trecută, TikTok a lansat un nou instrumentpentru a ajuta creatorii să eticheteze conÈ›inutul generat cu AI. De asemenea, platforma a început să testeze modalități pentru a eticheta automat conÈ›inutul generat cu AI. Acest pas face parte din activitățile continue pe care TikTok le ia în legătură cu media sintetică (synthetic media), care includ È™i o politică pe care platforma a introdus-o în acest an. De asemenea, TikTok va participa proactiv la subgrupa AI Generativă care va fi stabilită în cadrul Codului, recunoscând importanÈ›a È™i evoluÈ›ia acestui domeniu în contextul dezinformării.

Protejarea integrității alegerilor în Europa

Ca parte a angajamentului global al TikTok de a proteja integritatea alegerilor, platforma a conectat comunitatea din țările europene care au organizat alegeri în perioada de raportare la informații privind aceste momente civice importante.

  • Centrul Electoral din aplicaÈ›ia TikTok a încurajat comunitatea din Grecia să folosească paginaAFP Global Fact Check pentru a afla informaÈ›ii despre dezinformarea electorală È™i a demonta unele afirmaÈ›ii.
  • ÃŽn perioada premergătoare alegerilor din Spania, TikTok a colaborat cu Newtral, partenerul de fact-checking al platformei È™i cu Maldita, organizaÈ›ie de fact-checking È™i partenerul de media literacy al platformei, pentru a realiza videoclipuri educative privind procesul electoral È™i dezinformarea electorală.
  • Pentru alegerile din Finlanda, TikTok a lansat un ghid de căutare pentru a oferi utilizatorilor informaÈ›ii actualizate È™i a colaborat cu Institutul NaÈ›ional al Audiovizualului pentru a direcÈ›iona oamenii pe website-ul lor de Media Literacy.

TikTok a lucrat, de asemenea, cu experți regionali independenți pentru a informa echipele din aceste țări legat de contextul local și politic și modul în care acesta poate influența comportamentele online. În continuare, platforma va considera lecțiile învățate în timpul acestor cicluri electorale pe măsură ce va sprijini comunitatea pe parcursul viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European. TikTok se bucură că este, de asemenea, copreședinte al Grupului de lucru pentru Alegeri, grup recent format în cadrul Codului.

Parteneriate cu organizații de fact-checking

La nivel global, TikTok lucrează cu 15 organizații de fact-checking acreditate de International Fact-Checking Network, care include peste 50 de limbi și ajută platforma să aplice măsuri stricte împotriva dezinformării într-un mod corect și responsabil prin evaluarea acurateței informațiilor, ulterior puse în aplicare de echipa de moderare TikTok.

În Europa, TikTok se bucură să anunțe că în primele șase luni ale acestui an și-a extins programele de fact-checking în alte nouă țări din UE și SEE. Astfel, platforma depășește angajamentul de a acoperi alte patru țări din SEE. Această extindere a contribuit la o mai bună aplicare a măsurilor împotriva dezinformării în ultimele șase luni.

Angajamentul TikTok față de transparență

Codul de Bune Practici împotriva Dezinformării continuă să aducă împreună industria pe măsură ce lucrează pentru un obiectiv comun, acela de a limita răspândirea dezinformării dăunătoare È™i de a consolida rezilienÈ›a comunităților online. TikTok va continua să prioritizeze siguranÈ›a astfel încât comunitatea – din Europa È™i din întreaga lume – să aibă experienÈ›e creative È™i vesele pe TikTok.

Pentru a citi raportul complet TikTok sub Codul de Bune Practici privind Dezinformarea, consultați următorul link.

Despre TikTok:

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/
Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *