iun. 28, 2019
3598 Views
1 0

7 elemente cheie pentru o campanie Social Media de succes

Postat de

Probabil ca stii deja ca a construi o campanie Social Media eficienta si integrata, cel putin pentru majoritatea afacerilor, inseamna sa ai o strategie de marketing digital completa. Multi oameni sunt derutati si recunosc faptul ca, avand in vedere paleta larga de platforme Social Media care exista astazi, este dificil sa ne hotaram pe care ar trebui sa ne concentram energia, timpul si resursele. Acest aspect poate fi lamurit printr-un simplu research. Incearca sa afli care este audienta ta si care sunt platformele folosite de aceasta.

Insa asta nu este tot. Trebuie sa cunosti cateva elemente esentiale despre campanii, pe care trebuie sa le integrezi cu strategia ta de marketing si cu tipul afacerii pe care o detii.

Ce conteaza intr-o campanie Social Media?

  1. Stabileste-ti un obiectiv clar

Inainte de a incepe o campanie, trebuie sa desfasori o etapa atenta de planificare. Trebuie sa stabilesti atat obiectivele principale, cat si secundare si ce vrei sa obtii in urma campaniei. Acest pas este important pentru a putea masura eficienta campaniei. Cateva obiective comune pentru astfel de campanii sunt: vanzarile directe, brand/produc awareness si generarea de lead-uri.

  1. Invata regulile platformei pe care o utilizezi

Atunci cand alegi platforma pe care campania ta se va desfasura, trebuie sa citesti cu atentie regulile cu privire la promovarea pe acel site. De exemplu, Facebook este una dintre aplicatiile care are o politica destul de stricta in ceea ce priveste promovarea. Incalcarea acestor reguli nu doar ca iti poate incheia subit campania, dar iti poate afecta si profilul de business al afacerii.

  1. Nu ignora Social SEO

Fiecare retea sociala dispune de propriul motor de cautare, prin intermediul caruia utilizatorii pot gasi subiectele care ii intereseaza. Inainte de a-ti lansa campania, asigura-te ca iti creezi o lista de cuvinte-cheie care te vor ajuta sa te pozitionezi bine in aceste cautari. De asemenea, utilizeaza frecvent cuvintele cheie in postarile de campanie.

  1. Sustine-ti campania cu alte tactici de promovare online

Majoritatea afacerilor mici sunt bine conectate cu cei mai loiali clienti prin intermediul retelelor de socializare. Cu toate acestea, unul dintre obiectivele importante este sa atragi audienta noua. De aceea, va trebui sa iti suplimentezi postarile cu Facebook Ads, campanii de e-mail Marketing, guest-posting/blogging si alte tactici de promovare.

  1. Creeaza landing page-uri specifice pentru campanie

Daca unul dintre obiectivele tale inseamna atragerea traficului catre o anumita pagina din site-ul tau (precum cea pentru completarea unui formular), trebuie sa creezi un landing page. Astfel, vizitatorii vor stii ca se afla in pagina corecta. Daca faci trimitere catre pagina principala, se pot crea confuzii, pentru ca utilizatorii trebuie sa se descurce si sa inteleaga unde trebuie sa ajunga. Fa procesul cat mai simplu pentru clientii tai, iar ratele de conversie vor creste.

  1. Colaboreaza cu influenceri

Un influencer este o persoana de incredere, care are o anumita autoritate intr-un domeniu, care beneficiaza de o comunitate insemnata si loiala de urmaritori. Inainte dea lansa o campanie, alcatuieste o lista cu cei mai importanti influenceri din industria ta, care te-ar putea ajuta sa iti raspandesti mesajul. Aceasta este o buna modalitate prin care poti ajunge sa atragi sute sau mii de noi clienti.

  1. Masoara rezultatele

Pe tot parcursul campaniei, si in special dupa ce aceasta se incheie, analizeaza rezultatele obtinute si rata de succes. Ti-ai atins obiectivele? Daca nu, trebuie sa faci o analiza amanuntita pentru a vedea de ce nu au mers lucrurile si ce poti face pentru a avea rezultate pozitive in viitor.

Etichete:
Categorii:
Internet
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *